ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
X
Email:
Κωδικός πρόσβασης:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  • ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ 'ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙ'
  • ΕΠΙΧΡΥΣΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ
  • ΚΟΛΙΕ ΓΡΑΝΑΤΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
  • ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ  ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ SWAROVSKI
  • ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΚΟΜΠΟΛΟΙ ΜΕ ΜΑΤΙ ΤΙΓΡΗ
  • ΡΟΖ ΧΡΥΣΟ ΚΟΛΙΕ ΜΕ ΜΟΤΙΦ ''ΠΟΥΛΙΑ''
  • ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΜΑΚΡΑΜΕ ΜΕ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΦΤΕΡΑ

Κεχριμπάρι

Το ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ δεν είναι ορυκτό, απολιθωμένο ρετσίνι κωνοφόρων δέντρων που βυθίστηκαν ή καταπλακώθηκαν σε διάφορες εποχές, ακόμα και σε περιόδους πριν από πενήντα με εβδομήντα εκατομμύρια χρόνια. Το γνωστό σε όλους μας «ήλεκτρο» γιατί όταν το τρίψουμε παράγεται στατικός ηλεκτρισμός. Έχει πολύ φωτεινό χρώμα κα υπάρχει σε απαράμιλλη ποικιλία χρωμάτων και «ζεστών» αποχρώσεων. Η ευκολία με την οποία μπορεί να κοπεί και να δουλευτεί το έκαναν πολύ δημοφιλές κατά την Λίθινη Εποχή.
Έχει σκληρότητα 2,5 και είναι ο πιο μαλακός από όλους τους ημιπολύτιμους λίθους. Συχνά, στο εσωτερικό του κεχριμπαριού συναντάμε διάφορες άλλες οργανικές ουσίες όπως τρίχες, κόκκους χώματος ή απολιθώματα φύλλων και εντόμων. Όλα αυτά παγιδεύτηκαν μέσα στο ρετσίνι πριν από χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια, και παραμένουν στην ίδια κατάσταση που ήταν τότε, παρέχοντας συχνά πολύτιμες πληροφορίες για τους παλαιοντολόγους.

Το «ήλεκτρο» έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη «ήλιος», για λόγους που εξηγούνται στην ιστορία του. Η λέξη «κεχριμπάρι» προέρχεται μάλλον από τη λέξη «κεχρί», ίσως λόγο της ομοιότητας τους στο χρώμα και την υφή. Διεθνής εμπορική ονομασία: amber

Οι μύθοι και οι ιστορίες για το κεχριμπάρι είναι ατέλειωτες και θα μπορούσαν να γεμίσουν από μόνες τους ολόκληρο αυτό το βιβλίο, θα σταθούμε μονάχα στον σημαντικότερο σύγχρονο θησαυρό, το περίφημο «Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο», μια κάμαρα φτιαγμένη από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα αποκλειστικά από κεχριμπάρι. Την κατασκευή της ανέλαβε ο μεγάλος καλλιτέχνης Αντρέας Σλίτερ για λογαριασμό του αυτοκράτορα Φρειδερίκου Α' της Πρωσίας. Το 1713, σε μια στιγμή τρελής γενναιοδωρίας, ο γιος του αυτοκράτορα, Φρειδερίκος Γουλιέλμος, την δώρισε στον Μέγα Πέτρο που είχε έρθει να τον επισκεφθεί, και έτσι η κάμαρα μεταφέρθηκε στη Ρωσία κομμάτι-κομμάτι. Το 1945, όταν ο πόλεμος φαινόταν πια να έχει χαθεί για τους Γερμανούς, τα στρατεύματα κατοχής διέλυσαν και πάλι το δωμάτιο και το πήραν μαζί τους. Κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του από τότε.

Το κεχριμπάρι θεωρείται ένας από τους πιο προστατευτικούς και θεραπευτικούς λίθους που υπάρχουν. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι χαρίζει προστασία και μακροζωία σε όποιον το φοράει. Οι Ρωμαίοι επίσης το θεωρούσαν πρώτης τάξης προστάτη και οι μονομάχοι στόλιζαν με κεχριμπάρι τις ασπίδες και τα όπλα τους.

Την πανάρχαια εποχή το χρησιμοποιούσαν για ιδίως για παθήσεις του λαιμού και του θυρεοειδούς αδένα. Πίστευαν ότι ενισχύει τη μνήμη και την ακοή και ότι προσφέρει ηρεμία, γαλήνη και ψυχική ισορροπία - γι' αυτό και πολλοί Ινδοί ασκητές το φορούν πάνω στο μέτωπο.

 

Μαργαριτάρια

Τα Καλλιεργημένα μαργαριτάρια ή μαργαριτάρια γλυκού νερού δημιουργούνται στα κοχύλια των στρειδιών και των μαλακίων κατόπιν μιας πολύπλοκης μεθόδου όπου ένας μικρός πυρήνας τοποθετείται στο στρείδι, γύρω απ' το οποίο το στρείδι επιστρώνει μαργαριτογόνο υλικό ως άμεση αντίδραση. Συνεπώς η διαφορά μεταξύ των φυσικών και των καλλιεργημένων μαργαριταριών είναι ανάλογη με ένα αγριολούλουδο που μεγαλώνει φυσικά ή με σπόρο λουλουδιού που φυτεύεται σε θερμοκήπιο ώστε να μεγαλώσει το ίδιο λουλούδι - και τα δύο είναι ίδια εκτός από την ανθρώπινη παρέμβαση.
Τα μαργαριτάρια είναι μία ¨ψυχρή πέτρα¨ και ως τέτοια ελέγχει την ορμητική ιδιοσυγκρασία . Βρίσκεται σε αρμονία σε σχέση με τα συναισθήματα, το νερό και τις γυναίκες, ιδιαίτερα αυτές που εγκυμονούν. Συμβολίζει το αγνό μυαλό, την αγνή καρδιά, την αθωότητα και την πίστη και συνιστάται σε άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου.

 

Τυρκουάζ

Το τυρκουάζ θεωρείτε από πολλούς το πετράδι του έρωτα και ο οικολογικός λίθος που προστατεύει από την περιβαλλοντική μόλυνση. Θεωρείτε ότι προστατεύει γενικά την υγεία , έχει την ιδιότητα να απορρόφα ένα μεγάλο ποσοστό από τις αρνητικές ενέργειες και αποτελεί μια από τις καλύτερες προστασίες ενάντια στη βασκανία. Τα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι το τυρκουάζ έφέρνε κέρδη και επιτυχίες, χάριζε αξιώματα σε όποιον το φορούσε και τον αξίωνε ως αξιοσέβαστο πρόσωπο στα μάτια των τρίτων.
Ακόμη πίστευάν ότι ανακούφιζε τις παθήσεις των ματιών και τους πονοκέφαλους, βοηθούσε στην καλή υγεία και λειτουργία του κυκλοφοριακού και άνοιγε το τσάκρα της καρδιάς για αποδοχή και προβολή αισθημάτων αγάπης.